Çarşamba, Ekim 28, 2020
More

    Faydalarıyla Sizi Şaşırtacak 4 Bitkisel Yağlar

    Doğada var olan bitkilerin her birinin, birbirinden farklı faydaları var. Bu bitkilerden elde edilen bitkisel yağlar günümüzde kozmetik bakım ürünleri, yemekler veya beslenmesine dikkat edenlerin günlük diyetlerine dahil olabiliyor. Bizde faydalarıyla sizi şaşırtacak bitkisel yağları araştırdık. %100 doğal yönetemlerle elde edilen bu yağları uygun fiyata satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

    Çörek Otu Yağı Soğuk Pres

    Çörek otu yağı Asya’ya özgü Nigella Sativa bitkisinden yapılmaktadır. Bitki teknik olarak Buttercup ailesinin bir üyesi olup; küçük ve siyah tohumlara sahiptir. Soğuk pres (soğuk sıkım) yöntemiyle, herhangi bir kimyasal veya ısıl işlem görmeden üretilen çörek otu yağı; genellikle mutfaklarda börek, çörek, pasta ya da bazı yemeklere tat vermesi amacıyla kullanılmaktadır. Bu yağ %35 bitkisel yağ, %20 protein, %35 karbonhidrat içeriği ile saç derisini güçlendirip saç dökülmesini önler ve saçların hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Ayrıca cilde sürüldüğünde cildi nemlendirir ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.

    WhatsApp Image 2019 06 26 at 16.50.04

    Keten Tohumu Yağı Soğuk Pres

    Keten bitkisinden elde edilen ve yenilebilir bir tohum çeşidi olan keten tohumu yağı antioksidan etkiye sahiptir. Kadınların regl dönemlerinde kullanmaları halinde, yaşadıkları dönemsel ağrı ve krampları azaltır. Ayrıca içerdiği omega 3 yağları sayesinde saç dökülmesine iyi gelerek; saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur. İştah kesici özelliğiyle sabah, öğlen ve akşam yemeklerden yarım saat önce 1 tatlı kaşığı keten tohumu yağı içilmesi önerilir. Bal ya da yoğurt ile birlikte tüketilebilir.

    WhatsApp Image 2019 06 26 at 16.49.50

    Kabak Çekirdeği Yağı Soğuk Pres

    Kabak çekirdeği yağı birçok geleneksel mutfakta spesiyaller arasında yer almaktadır. Kabuksuz kabak çekirdeğinin kavrulması sonucu elde edilen kabak çekirdeği yağı; içerdiği magnezyum sayesinde kemikleri güçlendirir ve kalp ritmini dengelemeye yardımcı olur. Ayrıca güneşin oluşturduğu cilt lekelerini gidererek, cilde aydınlık bir görünüm kazandırır.

    WhatsApp Image 2019 06 26 at 16.49.40

    Aspir Yağı Soğuk Pres

    Aspir, genellikle Güneydoğu Asya ve Akdeniz Bölgesi dolaylarında yetişen bir bitkidir. İçerisinde bulunan vitaminlerle birçok farklı alanda kullanılan aspir yağı; demir, fosfor ve kalsiyum açısından zengindir. Bu yüzden kilo vermeden saç bakımına, boya ürünlerinden ilaç firmalarına, kozmetikten kimya sanayisine kadar geniş bir kullanım alanı vardır. Yaz aylarında dışarı çıkmadan hemen önce cilde sürülen aspir yağı, bronzlaştırıcı krem görevini üstlenir. Ayrıca yemekler ve salatalarda zeytinyağı yerine kullanılabilir.

    WhatsApp Image 2019 06 26 at 16.49.27
    banner

    Diğer Makaleler

    Yeni Trend: Renkli ve Desenli Maske

    Küresel salgın Covid-19 moda sektöründe bazı olumlu etkiler yarattı. Dışarı çıkarken maske takma zorunluluğun olduğu bu günlerde modacılar kıyafetlerle uyumlu maskeler üretmeye...

    Deprem Anında ve Sonrasında Neler Yapılmalı?

    Deprem hayatımızın en önemli gerçeklerinden biri. Depremin ne zaman, kaç şiddetinde geleceğini maalesef tahmin etmek çok güç. Ancak deprem anında yapılacak bazı...

    Samsung Galaxy Z Flip

    Esnek camı ile cebinize rahatlıkla sığabilen tam ekranlı Samsung Galaxy Z Flip, harika fotoğraflar çekmek için tasarlanmış bir kamera ve uzun saatler...

    Daha İyi Hissetmenin 4 Yolu

    Bazen sıkıntılı oluruz ve karamsar düşünceler peşimizi bırakmaz. Son zamanlarda hayat şartlarından dolayı olumlu düşünmek sanki imkânsız gibi geliyor. Yine de umut ederek gülümsemek...

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here