Pazartesi, Kasım 2, 2026
More

    Faydalarıyla Sizi Şaşırtacak 4 Bitkisel Yağlar

    Doğada var olan bitkilerin her birinin, birbirinden farklı faydaları var. Bu bitkilerden elde edilen bitkisel yağlar günümüzde kozmetik bakım ürünleri, yemekler veya beslenmesine dikkat edenlerin günlük diyetlerine dahil olabiliyor.

    Bizde faydalarıyla sizi şaşırtacak bitkisel yağları araştırdık.

    Çörek Otu Yağı Soğuk Pres

    Çörek otu yağı Asya’ya özgü Nigella Sativa bitkisinden yapılmaktadır. Bitki teknik olarak Buttercup ailesinin bir üyesi olup; küçük ve siyah tohumlara sahiptir. Soğuk pres (soğuk sıkım) yöntemiyle, herhangi bir kimyasal veya ısıl işlem görmeden üretilen çörek otu yağı; genellikle mutfaklarda börek, çörek, pasta ya da bazı yemeklere tat vermesi amacıyla kullanılmaktadır. Bu yağ %35 bitkisel yağ, %20 protein, %35 karbonhidrat içeriği ile saç derisini güçlendirip saç dökülmesini önler ve saçların hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Ayrıca cilde sürüldüğünde cildi nemlendirir ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.

    Çörek otu Yağı - Bitkisel Yağlar
    Çörek Otu Yağı

    Keten Tohumu Yağı Soğuk Pres

    Keten bitkisinden elde edilen ve yenilebilir bir tohum çeşidi olan keten tohumu yağı antioksidan etkiye sahiptir. Kadınların regl dönemlerinde kullanmaları halinde, yaşadıkları dönemsel ağrı ve krampları azaltır. Ayrıca içerdiği omega 3 yağları sayesinde saç dökülmesine iyi gelerek; saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur. İştah kesici özelliğiyle sabah, öğlen ve akşam yemeklerden yarım saat önce 1 tatlı kaşığı keten tohumu yağı içilmesi önerilir. Bal ya da yoğurt ile birlikte tüketilebilir.

    Kabak Çekirdeği Yağı Soğuk Pres

    Kabak çekirdeği yağı birçok geleneksel mutfakta spesiyaller arasında yer almaktadır. Kabuksuz kabak çekirdeğinin kavrulması sonucu elde edilen kabak çekirdeği yağı; içerdiği magnezyum sayesinde kemikleri güçlendirir ve kalp ritmini dengelemeye yardımcı olur. Ayrıca güneşin oluşturduğu cilt lekelerini gidererek, cilde aydınlık bir görünüm kazandırır.

    Aspir Yağı Soğuk Pres

    Aspir, genellikle Güneydoğu Asya ve Akdeniz Bölgesi dolaylarında yetişen bir bitkidir. İçerisinde bulunan vitaminlerle birçok farklı alanda kullanılan aspir yağı; demir, fosfor ve kalsiyum açısından zengindir. Bu yüzden kilo vermeden saç bakımına, boya ürünlerinden ilaç firmalarına, kozmetikten kimya sanayisine kadar geniş bir kullanım alanı vardır. Yaz aylarında dışarı çıkmadan hemen önce cilde sürülen aspir yağı, bronzlaştırıcı krem görevini üstlenir. Ayrıca yemekler ve salatalarda zeytinyağı yerine kullanılabilir.

    İlgili Makaleler

    Babalar Günü Hediye Fikirleri

    En değerli varlığımız babalarımızın özel gününe sayılı günler kaldı. Her anlamda desteğini yanınızda hissettiğiniz babalarınıza ne...

    Nisan Ayının En Favori Güzellik Ürünleri

    Cildinize ve ruhunuza iyi gelecek ürünlerini kullanmalısınız. Her zaman taze bir cilt sizi dinamik tutacaktır!...

    Trend: Slip Elbiseler

    İncecik spagetti askılar ve akışkan saten kumaş harikası: Slip Elbiseler! 90’lar trendinin vazgeçilmezi slip elbiseler...

    Kışın İçinizi Lezzetiyle Isıtacak 3 Tatlı Tarifi

    Tatlının tabii ki mevsimi olmaz, fakat bazı tatlılar var ki kışın yenince dudak ısırtıyor, sıcacık...

    Bu yazıyı paylaş

    Popüler Yazılar

    Kahve Tutkunları için 5 En İyi Kahve Makinesi

    En iyi kahve makinesi seçmek özen istiyor. Latte ve cappuccino gibi espresso bazlı mı yoksa sadece...

    Trend Kaban ve Mont Modelleri

    Kış sezonu tüm hızıyla devam ediyor. Tabii ki biz kadınlar için en önemli noktalardan biri...

    New York Moda Haftası’nda Öne Çıkanlar

    Dünyaca ünlü markaların ve içinde 4 Türk tasarımcının da bulunduğu iddialı koleksiyonlar New York Moda...