Cumartesi, Mayıs 4, 2024
More

    4 Etkili Egzersiz

    Spor salonuna gitmeden vücudunuzu şekle sokmak için her gün düzenli olarak 10 dakika yapabileceğiniz 4 egzersizi sizler için araştırdık. Bu egzersizler sayesinde kaslarınızı çalıştırarak kalori yakabilir ve daha fit bir görünüm elde edebilirsiniz. Gelin bu egzersizlere birlikte bakalım.

    Plank

    Düz bir zeminde dirseklerinizin ve ayak parmaklarınızın üzerinde sırtınızı dümdüz yaparak bir süre bu pozisyonda kalın. Eğer bu pozisyonda zorlanmıyorsanız bir şeyler ters gidiyor demektir. Plank egzersizi kol kaslarınızın, karın kaslarınızın, sırt kaslarınızın ve kalça kaslarınızın çalışmasına yardımcı olur.

    Plank - Egzersiz
    Plank

    Mountain Climber

    Karın bölgesini çalıştıran Mountain Climber egzersizinde şınav pozisyonundayken bir ayağınızı yukarı yani yan karına doğru çekmeye başlayın. Ayağınız maksimum ölçüde yukarıya kadar geldikten ve yan karnınızı sıkıştırdıktan sonra geriye doğru itin ve diğer ayağınızı çekmeye başlayın. Bu egzersizde karın kaslarınız devamlı kasılı halde durduğu için çok fazla kalori yakmanıza yardımcı olabilir.

    Squat

    Squat vücudun en büyük kas grubu olan üst bacak kaslarını, kalçaları ve karın kaslarını çalıştıran bir egzersizdir. Bu egzersizi yaparken başınız dik, kollarınız omuz genişliğinde açık ve ağırlığınız topuklarınızda olacak şekilde durun. Hareketi yaparken; kalça yere paralel veya aşağıda olacak şekilde, sanki bir sandalyeye yavaşça oturuyormuşsunuz gibi oturup kalkın.

    Toe Touch

    Karın bölgesini çalıştıran egzersizlerden biri olan Toe Touch hareketi için sırt üstü uzanın ve bacaklarınızı yer ile 90 derece açı yapacak şekilde havaya kaldırın. Sonra başınızı omuzlarınız ile birlikte yerden kaldırarak kollarınızı düz bir çizgi olacak şekilde birbirlerine paralel uzatın. Geri geldiğinizde baş ve omzunuz yerden yukarıda olacak şekilde egzersizi seri hareketlerle tekrar edin.

    İlgili Makaleler

    Kış Detoksu Tarifleri

    Genelde kış aylarında yorgun uyanarak gün içerisinde dikkatimizi toparlayamayız ve kilo vermekte de zorlanırız. Kış...

    Yaz Sezonunda Öne Çıkan Ayakkabı Trendleri

    Gardırobunuzu genişletme zamanı! Ayakkabılar ilk adım atmak için mükemmel bir fikir? 2022 ayakkabı trendleri bizden...

    2021 İlkbahar-Yaz Renk Trendleri

    Rahatlık ve doğaya geri dönüşü simgeleyen 2021 ilkbahar – yaz renk trendleriyle değişime hazır olun! Sizde...

    Sosyal Medyayı kasıp kavuran akım: #10YearsChallenge

    Sosyal medyada başlayan #10yearschallenge akımı tüm dünyayı ve özellikle ünlü isimleri bir anda etkisi altına...

    Bu yazıyı paylaş

    Popüler Yazılar

    Far Sürerken Bilinmesi Gereken 5 İpucu

    Elbette bir insanı çekici kılmakta belirleyici birçok unsur vardır, fakat hepimizin bir ortak kanısı olduğunu...

    GoPro Hero 8 Black

    Başarılı üreticilerden GoPro, yeni aksiyon kamerası Hero 8 Black modelini geçtiğimiz günlerde teknoloji severlerle buluşturdu. Hero...

    77. Altın Küre Kırmızı Halısından Görüntüler

    Sunuculuğunu Ricky Gervais’in üstlendiği 77. Altın Küre gecesinde ödüller sahiplerini buldu. Ödüllerin dağıtıldığı geceye dünyaca...