Taze makarnalarıyla, mayalı ekmekleriyle ve tabii ki de pizzasıyla ünlü Akdeniz mutfağının en lezzetli temsilcisi: İtalyan Mutfağı
Bugün evinizde rahatlıkla deneyebileceğiniz Türk yemeklerine en yakın ve en güzel tatları sunan İtalyan mutfağından 3 lezzetli tarif hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.
Ravioli
Ravioli Tarifi İçin Malzemeler
280 gramun (2 su bardağı)
200 gramsemolina (irmik unu)
6 adetyumurta
1/2 çay kaşığıtuz
İç harcı için:
300 gramorta yağlı kıyma
1 adetorta boy kuru soğan
1/4 çay kaşığıtuz
1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
Servisi için:
2 yemek kaşığıtereyağı
Ravioli Tarifinin Püf Noktası
İtalyan mutfağı lezzeti Ravioli Hazırlanışı
Bir tencereye soğuk su doldurun. Ardından suyu kaynatın. Tencerenin yaptığınız tüm makarnayı tutacak kadar büyük olduğundan emin olun. Tencerenin üzerine kapak koyduğunuzdan emin olun. Bu, buharı-ısıyı ve nemi korumaya ve raviolilerin daha çabuk pişmesine yardımcı olacaktır. Çoğu ravioli tarifinde her 450gr ravioli için 4–6 litre (4.000–6.000 ml) su gerekir. Ekstra su, ravioli eklendiğinde hızlıca kaynamasını sağlar; Raviolilerin birbirine yapışmaması için alan bırakın; bu sayede serbest bıraktıkları nişastayı seyrelterek “yapışkan” bir doku oluşturmazlar. Ravioliyi batırmaya yetecek kadar olduğu sürece daha az su kullanmaktan çekinmeyin.
Ravioliyi pişirme
Su kaynamaya başladığında ravioliyi tencereye koyun. Paketin üzerindeki kaynatma talimatlarına uyun. Paketin üzerinde talimat yoksa: 4-6 dakika veya makarna yüzmeye başlayana kadar kaynatın. Bir parça ravioli yüzeye çıktığında hazırdır. Tatmak için suyu tuzlayın. Genel bir kural olarak, kullandığınız her litre suya bir çay kaşığı tuz ekleyin. Makarnanın yapışmasını önlemek için suya zeytinyağı eklemeyi düşünebilirsiniz, 1 litre suya yaklaşık bir çay kaşığı yağ eklenebilir.
Tencereyi karıştırın
Ravioli pişerken suyu periyodik olarak karıştırmak için bir kepçe veya karıştırma kaşığı kullanın. Birbirine yapışmış raviolileri ayırın.
Raviolinin ne zaman tamamlandığını anlamak
Ravioli hamuru pişerken kabarmalı ve beyazlaşmalıdır. Bazı insanlar makarnalarını yumuşak ve tam pişmiş sever. Diğer insanlar makarnalarını biraz daha sert ve az pişmiş veya “al dente” severler. Mantı hamuru aksi belirtilmedikçe yumurta içerir, bu nedenle salmonella zehirlenmesini önlemek için iyice pişirilmesi önemlidir. Daha büyük mantıların daha yavaş olacağını ve daha küçük raviolinin daha hızlı pişeceğini unutmayın. Ravioli şişkin görünmeye başlarsa veya parçalanmaya başlarsa, biraz fazla pişmiş olabilir. Mantı pişirme işlemi boyunca tadın. Hazır olduğunu söylemenin en iyi yolu budur. Yapılıp yapılmadığını anlamak için bir mantı parçasının kenarını kırın. Mantı hala soğuk veya donmuşsa pişirmeye devam edin. Ravioli hamurlu veya unlu ise yapılmayabilir.
Ravioliyi boşaltın
Bir kevgir veya makarna süzgeciniz varsa lavaboya veya suyun süzülmesine izin verecek herhangi bir yere yerleştirin. Tencerenin içindekileri su süzgecin içine dökün, böylece su akıp makarna kalır. Yavaşça dökün ve makarnayı kaybetmemeye dikkat edin. Makarna süzgeciniz yoksa, makarnayı içeride tutarken tencereden suyu boşaltın. Tencereyi yana doğru eğin, böylece su üstten dışarı akar. Makarnayı tutmak için tencerenin kapağını açıklığın üzerinde tutun. Tencerenin kapağı ile kenarı arasında küçük bir çatlak bırakın, böylece su geçebilir, ancak ravioli bunu yapamaz. Suyu atmak için lavaboya dökün veya bahçenizi sulamak için kullanın.
Ravioliyi sunmak
Beş dakika içinde yemeye hazır hale gelmelidir. Ağzını yakmaz yakmaz ye. Mantıyı büyük bir kaseye koyun ve servis yapın!
En sevdiğiniz sosla ravioliyi servis edin
Yaygın seçenekler arasında domates sosu, marinara, pesto ve alfredo bulunur. Servis yapmadan önce sosu bir tencerede birkaç dakika kısık ateşte ısıtmayı düşünün. Sosu mantıların üzerine dökebilir ya da sosu ayrı bir kapta saklayabilirsiniz. İkinci seçenek, her lokantanın kendi sosunu bölmesine izin verecektir.
Yiyecek ve içecek eşleşmelerini düşünün
Raviolinizi pişmiş sebzeler, tavuk veya balık, taze ekmek ile servis etmeyi düşünün. Onunla eğlenin ve yemeği kültürel bir deneyime dönüştürmekten korkmayın! Ravioliyi çatalla yiyin. Bir kepçe veya büyük bir kaşıkla servis yapın.
İtalyan mutfağının en özellerinden Ravioli karşınızda, Afiyet olsun.
Gnocchi
Patatesi bir de böyle deneyin: Gnocchi
Malzemeler
- 1 kilo patates
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat (isteğe göre)
- 2 çorba kaşığı parmesan peyniri (isteğe göre)
Gnocchi Sosu İçin
- 200 gr tavuk şiş (pişmiş)
- 500 gr domates (mevsimi değil ise 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (arttırılabilir)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam ada çayı (isteğe göre)
- Tuz
Yapılışı
İtalyan mutfağı Gnocchisi için ilk olarak Patatesleri haşlayın. Haşladığınız patatesleri soyun ve pürüzsüz bir şekilde ezin. Un, yumurta, isteğe göre muskat ve parmesan peynirini patates püresine ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar elde ederek yaklaşık 2-2,5 santim kalınlığında rulolar yapın. Bu ruloları streç film ile kapatarak 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Sonra dinlendirdiğiniz ruloları dilimleyin ve elinizde yuvarlayın. Daha sonra çatalla bastırarak üzerinde hafif tırtıklar oluşturun. Büyük bir tencereye bol su koyun su kaynayınca gnocchilerinizi atın. Gnocchiler suyun yüzeyine çıktıklarında süzgeçle alın ve servis tabağına koyun.
Veee mükemmel Gnocchi sosuna geldi sıra J Soğanı piyazlık doğrayın, sarımsağı rendeleyin. Daha sonra domatesin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve hazırladığınız tüm malzemeyi pembeleşinceye kadar kavurun. Pişmiş tavuk şişleri çubuklarından ayırın ve istediğiniz büyüklükle doğrayarak soğanların üzerine ekleyin. Tavukları 1-2 dakika soteledikten sonra rendelediğiniz domatesleri, ada çayı (gerekirse 1 yemek kaşığı salçayı) ve tuzu ekleyin. Domatesler suyunu çekince servis tabağına aldığınız gnocchinin üzerine yayın. İtalyan mutfağı vazgeçilmezi parmesan peyniri rendeleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Focaccia
Akdeniz’in İtalyan mutfağı esintisini mutfağınızda hissedin: Focaccia
Hamuru için
- 500 gram un
- 375 ml.ılık su
- 100 gram dilimlenmiş siyah zeytin
- 50 gram kurutulmuş domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dal taze kekik
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
- 2 dal taze biberiye
Yapılışı
Ilık su ve mayayı derin bir kapta karıştırın. Elenmiş un, tuz ve zeytinyağını ekleyin. Kıvam alana kadar hamuru yoğurun. Hafif cıvık bir kıvamda olan bu lezzetli ekmek hamuruna ayıkladığınız taze kekik yapraklarını katın ve karıştırın. Ekmeği kestiğinizde görmek istediğiniz üzere kurutulmuş domates dilimlerini bütün ya da küçük küpler halinde keserek ekmek hamuruna ilave edin. Doğranmış siyah zeytinleri ekleyin. Elle veya tahta bir kaşık yardımıyla hamuru son bir kez karıştırın. Kullanacağınız kalıp ya da fırın tepsisine hazırladığınız hamuru yuvarlak ya da dikdörtgen şeklinde yayın.
Mayalanıp, kabarması için hamuru bu şekilde 30 dakika kadar oda ısısında bekletin. Mayalanan hamurun üzerine bir yumurta fırçası yardımıyla zeytinyağı sürün. Deniz tuzunu ve ayıkladığınız taze biberiyeyi serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirerek ekmeğinizi hazırlayın. Fırından çıkan ekmeği kalıbından aldıktan sonra bir ızgara teli üzerinde dinlendirin. Aralarda üzerine zeytinyağı sürerek biberiyenin tüm aroma ve lezzetini içine hapsetmesini sağlayın. Tamamen soğuduktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
İtalyan mutfağından sizler için 3 lezzeti sunduk. Umarız beğenmişsinizdir. Instagram sayfamızdan bizi takip etmeyi unutmayın!