Çarşamba, Temmuz 28, 2021
More

    Faydalarıyla Sizi Şaşırtacak 4 Bitkisel Yağlar

    Doğada var olan bitkilerin her birinin, birbirinden farklı faydaları var. Bu bitkilerden elde edilen bitkisel yağlar günümüzde kozmetik bakım ürünleri, yemekler veya beslenmesine dikkat edenlerin günlük diyetlerine dahil olabiliyor.

    Bizde faydalarıyla sizi şaşırtacak bitkisel yağları araştırdık.

    Çörek Otu Yağı Soğuk Pres

    Çörek otu yağı Asya’ya özgü Nigella Sativa bitkisinden yapılmaktadır. Bitki teknik olarak Buttercup ailesinin bir üyesi olup; küçük ve siyah tohumlara sahiptir. Soğuk pres (soğuk sıkım) yöntemiyle, herhangi bir kimyasal veya ısıl işlem görmeden üretilen çörek otu yağı; genellikle mutfaklarda börek, çörek, pasta ya da bazı yemeklere tat vermesi amacıyla kullanılmaktadır. Bu yağ %35 bitkisel yağ, %20 protein, %35 karbonhidrat içeriği ile saç derisini güçlendirip saç dökülmesini önler ve saçların hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Ayrıca cilde sürüldüğünde cildi nemlendirir ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.

    Çörek Otu Yağı - Bitkisel Yağlar
    Çörek Otu Yağı

    Keten Tohumu Yağı Soğuk Pres

    Keten bitkisinden elde edilen ve yenilebilir bir tohum çeşidi olan keten tohumu yağı antioksidan etkiye sahiptir. Kadınların regl dönemlerinde kullanmaları halinde, yaşadıkları dönemsel ağrı ve krampları azaltır. Ayrıca içerdiği omega 3 yağları sayesinde saç dökülmesine iyi gelerek; saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur. İştah kesici özelliğiyle sabah, öğlen ve akşam yemeklerden yarım saat önce 1 tatlı kaşığı keten tohumu yağı içilmesi önerilir. Bal ya da yoğurt ile birlikte tüketilebilir.

    Whatsapp Image 2019 06 26 At 16.49.50

    Kabak Çekirdeği Yağı Soğuk Pres

    Kabak çekirdeği yağı birçok geleneksel mutfakta spesiyaller arasında yer almaktadır. Kabuksuz kabak çekirdeğinin kavrulması sonucu elde edilen kabak çekirdeği yağı; içerdiği magnezyum sayesinde kemikleri güçlendirir ve kalp ritmini dengelemeye yardımcı olur. Ayrıca güneşin oluşturduğu cilt lekelerini gidererek, cilde aydınlık bir görünüm kazandırır.

    Whatsapp Image 2019 06 26 At 16.49.40

    Aspir Yağı Soğuk Pres

    Aspir, genellikle Güneydoğu Asya ve Akdeniz Bölgesi dolaylarında yetişen bir bitkidir. İçerisinde bulunan vitaminlerle birçok farklı alanda kullanılan aspir yağı; demir, fosfor ve kalsiyum açısından zengindir. Bu yüzden kilo vermeden saç bakımına, boya ürünlerinden ilaç firmalarına, kozmetikten kimya sanayisine kadar geniş bir kullanım alanı vardır. Yaz aylarında dışarı çıkmadan hemen önce cilde sürülen aspir yağı, bronzlaştırıcı krem görevini üstlenir. Ayrıca yemekler ve salatalarda zeytinyağı yerine kullanılabilir.

    Whatsapp Image 2019 06 26 At 16.49.27

    İlgili Makaleler

    Evde Yeni Yıl Hazırlıkları

    Yeni yıla çok az bir zaman kaldı. Kimileri yeni yılı dışarıda kutlarken, kimileri evde sevdikleriyle...

    Hollywood Yıldızlarının Güzellik Sırları

    Güzelliklerine hayran kaldığımız Hollywood yıldızlarının güzellik sırlarını mercek altına aldık. Peki herkesin kolayca uygulayabileceği Hollywood...

    Sonbaharda Cilt Bakımınızı İhmal Etmeyin!

    Hava değişikliğinden dolayı cildinizde aşırı kuruluk ve hassasiyet artabilir. Sonbaharda cilt bakımınıza özen göstererek ortaya...

    Koronavirüse Karşı Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Besinler

    Dünya yeni tip koronavirüs tehlikesiyle karşı karşıya. Bu virüs günden güne artıyor ve hastalık için...

    Bu yazıyı paylaş

    Popüler Yazılar

    Güneşten Yıpranan Saçlar İçin: Davines Bakım Ürünleri

    Plaj keyfi sonrası güneşten ve deniz suyundan yıpranmış saçlar hep korkulu rüyamız olmuştur. Yıpranmış saçlar...

    İkizler Burcu (21 Mayıs – 21 Haziran)

    Element: HavaYönetici Gezegen: MerkürRenk: Açık yeşil, sarıUğurlu Sayılar: 5, 7Uğurlu Taşlar: Akuamarin, Akik, Topaz, Sitrin,...

    Anneler Gününe Özel Hediyeler

    Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü bu yıl 12 Mayıs Pazar gününe denk geliyor....